2007/01/18

Ένα επιχείρημα κατά

της γραμμικής εξέλιξης της ιστορίας είναι η φωτογράφηση της Πάμελα Άντερσον στο playboy αυτού του μήνα. Ουσιαστικά, με μεταφέρει 15 χρόνια πίσω, σε καταστάσεις προ ιντερνετικής πορνογραφίας, στα πρώτα ξυρισμένα μουνιά της δεκαετίας του 90, στη σιλικονάτη αισιοδοξία της δύσης μετά το θρίαμβό της στον Ψυχρό Πόλεμο. Είναι τα βυζιά που θα έγλυφε ο Γκόρντον Γκέκο στο Γουόλστρητ, το τραπεζάκι που θα έκοβε την κόκα του. Είναι ρετρό και αυτοαναφορική η φωτογράφηση και με κάνει να απορώ που έντυπα όπως το playboy συνεχίζουν να υπάρχουν, ενώ έχουνε ξοφλήσει ιστορικά, ένεκα η τελεολογία της εξέλιξης των ερωτικών ηθών και τα τέτοια.
Κάτι η δικτυακή άνοδος της ερασιτεχνικής πορνογραφίας, κάτι η ποικιλία του στυλ "καμποτζιανή νοικοκυρά τεντωμένη σε μπαμπού", και κυρίως λόγω της υπερέκθεσης ειδώλων όπως η Πάμελα, η φωτογράφιση αυτή χάνει τον ερωτικό της χαρακτήρα και γίνεται ακαδημαϊκή, ασφαλής και ουσιαστικά αχρείαστη. Πρέπει να σκαλίσω φιλότιμα τη μνήμη μου, για να ανεβάσω μια πραγματικά ερωτική εικόνα με την πάμελα, κι όταν λέω ερωτική εννοώ που θα έκανε έναν έφηβο να πάει να την παίξει στο νιπτήρα όσο πιο σύντομα γίνεται. Πρέπει να γυρίσω ακόμα και σε προ μπέηγουοτς εποχές.
Παντρεμένοι με Παιδιά. Ο Αλ και η Πέγκυ έχουνε τσακωθεί και η Πάμελα, παντελώς άγνωστη τότε, έχει αράξει στο κρεβάτι του Αλ φορώντας ένα μπέιμπι ντολ. Ο Αλ δυσφορεί, η Πέγκυ μπαίνει στην κρεβατοκάμαρα φέρνοντας ένα ποτήρι νερό και λέει στην Πάμελα "διψάει συχνά στη μέση της νύχτας". Κονσέρβα χειροκροτήματα, θρίαμβος για την Πέγκυ, η Πάμελα χάνει το παιγνίδι. Αλλά το μπέιμπι ντολ στοιχειώνει. Ακόμα και στην προσιλικονάτη περίοδο.
Είναι τρομερό. Αλλά ίσως να είμαι αυστηρός. Ίσως κάπου στη μέση της μογγολικής στέπας, στον εξωιντερνετικό κόσμο, ένας έφηβος ανακάλυψε φωτογραφίες της Μαντόνα από το 1987 και μόλις την έπαιξε.

No comments: